syrostv.gr
ΔΙΕΘΝΗΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δυναμικές Εξελίξεις Στις Ρωσο-Ουκρανικές Συνομιλίες: Η Αμερικανική Πίεση και η Αναζήτηση Ειρήνης

Κοινοποίηση

Συζητήσεις Ρώσων και Ουκρανών: Αναζητώντας Επίλυση μέσω Διαλόγου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα πρέπει να συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν προκειμένου να συζητήσουν την ειρήνη στην Ουκρανία. Στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Fox News από το Άμπου Ντάμπι, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι δύο πλευρές μπορούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε: «Έχω πολύ καλή σχέση με τον Πούτιν. Νομίζω ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία. Πρέπει να βρεθούμε και νομίζω ότι θα το προγραμματίσουμε».

Διεθνής Διπλωματία και Συναντήσεις

Οι δηλώσεις του Τραμπ ήρθαν μετά από μια συνάντηση των Ρώσων και Ουκρανών εκπροσώπων στην Τουρκία, όπου συζητήθηκε ο τερματισμός του πολέμου. Αυτή ήταν η πρώτη επαφή μεταξύ των δύο πλευρών μετά από τρία χρόνια. Ο Χακάν Φιντάν, υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι συμφώνησαν κατ’ αρχήν να ξανασυναντηθούν για περαιτέρω διαπραγματεύσεις σχετικά με την κατάπαυση του πυρός.

Ωστόσο, το Κρεμλίνο έχει θέσει προϋποθέσεις για μια ενδεχόμενη συνάντηση του Πούτιν με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως η ολοκλήρωση της ανταλλαγής αιχμαλώτων. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία θεωρεί μια τέτοια συνάντηση εφικτή, αν και θα απαιτηθούν συγκεκριμένες συμφωνίες πριν από αυτήν.

Διαπραγματεύσεις και Ανταλλαγές

Στη συνέντευξή του, ο Τραμπ δήλωσε ότι έχει κουραστεί από τις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις και τόνισε ότι και ο Πούτιν ίσως έχει τις ίδιες αισθήσεις: «Νομίζω ότι και ο Πούτιν έχει κουραστεί από όλα αυτά», και πρόσθεσε ότι θα χρησιμοποιούσε πίεση αν χρειαζόταν.

Στην Κωνσταντινούπολη, οι διαπραγματευτικές ομάδες αντάλλαξαν προτάσεις, ωστόσο η Ρωσία απαίτησε πλήρη αποχώρηση της Ουκρανίας από τις κατεχόμενες περιοχές, περιλαμβανομένων των Ντόνετσκ, Λουγκάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρώσοι ζήτησαν εκ νέου την περικοπή των στρατιωτικών δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και την παραχώρηση εδαφών.

Προοπτικές και Διεθνής Αντίκτυπος

Η Ουκρανία διατηρεί αμετάβλητη τη θέση της και θεωρεί τους όρους της Ρωσίας ως συνθηκολόγηση. Απαιτεί υποστήριξη και εγγυήσεις από τις παγκόσμιες δυνάμεις για τη μελλοντική της ασφάλεια. Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, απεσταλμένος του Πούτιν, δήλωσε ότι οι συζητήσεις απέφεραν «καλά αποτελέσματα», αλλά οι εκκλήσεις για στρατιωτική βοήθεια παραμένουν κρίσιμες για τον ουκρανικό στρατό.

Σύμφωνα με αναφορές, η Ουκρανία μπορεί να συνεχίσει την αντίσταση της για άλλους τέσσερις μήνες εφόσον δεν υπάρξουν νέες προμήθειες από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Πάπας Λέων ΙΔ’ προσφέρθηκε να μεσολαβήσει εν μέσω της έντονης διεθνούς πίεσης και της αναζήτησης ενός ειρηνικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν την πολυπλοκότητα των διεθνών σχέσεων και την ανάγκη για μια βιώσιμη λύση της κρίσης στην Ουκρανία, η οποία απαιτεί εποικοδομητικό διάλογο και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιβραβεύσεις από τον Ο.Α.Σ στις Αθλήτριες Σμαράγδα Καραπάνου και Βικτωρία Βαρθαλίτη για τις Διακρίσεις τους

user 3

Ν. Χαρδαλιάς: Εντατικοί έλεγχοι στην πασχαλινή αγορά – Καμία ανοχή στην αισχροκέρδεια

admin

N. Δένδιας για τις αυξήσεις στους ενστόλους: Τα στελέχη θα λάβουν από 13 έως 20% ανάλογα με το βαθμό – Παραδείγματα

praktiki 3